Hari Jerman di UMP dan Entri Keakraban Mufti Palestin dengan Adolf Hitler

Hari ini merupakan Hari Jerman di Universiti Malaysia Pahang. Dalam notis yang baru diperolehi sehari sebelum program, semua kuliah akademik WAJIB dibatalkan, dan semua kakitangan akademik WAJIB hadir. Oh ya, pelajar pun WAJIB hadir. Pop corn dan air percuma disediakan 😉

German Day mengingatkan saya kepada banyaknya entri lewat ini di dalam blog dan juga Facebook rakan-rakan mengenai hubungan baik antara al-Marhum Qadi al-Haj Amin al-Husaini, bekas Mufti Palestin dengan pemimpin Nazi, Adolf Hitler. Saya telah mengetahui perkara ini sejak sekolah menengah lagi. Ianya bukan perkara baru, akan tetapi mungkin baru menempah tempat di kotak minda rakyat Malaysia baru-baru ini setelah disensasikan dengan pelbagai media baru.

Saya mula mengetahui akan hubungan baik antara Qadi Amin dengan Hitler dalam konotasi yang sedikit negatif. Tidak lain tidak bukan, adalah kerana mainan media tajaan Zionisme. Anda boleh cari sendiri di dalam Youtube betapa banyaknya video yang dibuat oleh aktivis Zionisme untuk memburukkan orang-orang agama khususnya di Palestin dengan cara mempamerkan keakraban Qadi Amin dengan pemimpin zalim Nazi, Adolf Hitler.

Hasil daripada entri berkenaan, ada beberapa pola pandangan yang saya perhatikan. Yang paling membimbangkan ialah sekiranya ada yang percaya Qadi Amin memang amat baik dengan Hitler. Yang turut membimbangkan ialah simpati yang diberikan ke atas Adolf Hitler.

Sebelum terjebak dengan mainan media Zionist, kita perlu memahami terlebih dahulu sejarah yang berlaku semasa kunjungan Qadi Amin ke German. Ketika itu, negara Palestin sedang diratah oleh tentera Israel. Seinci demi seinci bumi suci tersebut dirampas dengan zalim oleh mereka. Justeru adalah menjadi suatu keperluan bagi Qadi Amin untuk menguatkan hubungan dengan sekutu luar tanpa mengira agama dan bangsa. Lalu antara negara yang dilawat beliau ialah German. Kebetulan dunia sedang berperang ketika itu, dan antara watak utamanya ialah German. Bilangan Muslim di kalangan tentera Nazi juga bukannya sedikit.

Akan tetapi, kunjungan Qadi Amin ke sana tidak sama sekali menjadi petunjuk persetujuan atau sokongan beliau ke atas kezaliman Nazi ke atas orang Yahudi di seluruh Eropah. Itu adalah kezaliman yang tidak dapat diterima oleh kemanusiaan. Peristiwa Holocaust memang berlaku, akan tetapi seperti biasa media Zionist akan menokok tambah bilangan mereka yang menjadi mangsa kezaliman.

Peristiwa Holocaust adalah menggambarkan penolakan manusia ke atas orang Yahudi. Sejarah membuktikan sejak zaman nabi-nabi Bani Israel lagi, orang Yahudi akan dihalau keluar dari negara yang mereka tumpangi. Hidup mereka merempat. Bila diberikan keizinan untuk tinggal di sesebuah negara, mereka akan duduk berkelompok, tidak mahu bercampur dengan masyarakat bahkan menindas orang tempatan menggunakan kekuatan ekonomi yang mereka miliki.

Dengan sebab itulah ada yang berkata mungkin Hitler ada betulnya. Walaupun mungkin sedikit betul, kezaliman ke atas kemanusiaan yang dilakukan, atas nama kebangsaan White Supremacy, sama sekali tidak dapat diterima.

Apa yang pasti, robohnya tembok Berlin merupakan antara milestone penting bagi perkembangan demokrasi dan kemanusiaan di dunia.

-TBC-Categories: Academia, Lembaran diri, Ulasan Isu

8 replies

 1. yahudi bangsa yang tak layak berada di muka bumi ni..
  mereka bangsa yang memusnahkan bangsa lain..
  ada betulnya tindakan hitler..
  maaf sedikit emo..

 2. kepada peinat2 Adolf Hitler. tlg jgn terlalu taksub dgn keperwiraan hitler..
  tlg bace ni dulu..harap semua peminat2 hiler boleh buka minda.. jgn tersesat dirimba konspirasi dan jgn tersesat dalam kekeliruan sendiri…
  — Nazi dikatakan oleh Amerika dan sekutunya sebagai kuasa jahat yang menggugat keamanan dunia dan punca kepada tercetusnya WW2. Hitler juga dikatakan sebagai penjenayah kemanusiaan kerana membunuh berjuta-juta kaum Yahudi dalam peristiwa Holocaust, tetapi golongan Yahudi yang bagaimana yang dibunuh Hitler? Namun satu sisi yang tidak kita sedari, Hitler adalah konco kepada satu pertubuhan rahsia di Eropah dan pertubuhan itu tidak mempunyai nama bagi mengekalkan kerahsiaannya. Walaupun pertubuhan rahsia tidak mempunyai nama, tetapi simbol penyatuan Illuminati yang digunakan adalah sama seperti pertubuhan-pertubuhan rahsia yang lain di seluruh dunia.
  Sepanjang pemerintahannya di Jerman, Hitler merupakan pemimpin yang hanya boleh dilihat semasa dia berucap dalam upacara perbarisan ketenteraan bagi meniup semangat angkatan Nazi dan rakyat Jerman yang mentaatinya. Pada waktu lain, dia banyak menghabiskan masa bertemu anggota-anggota kerajaannya untuk ‘membincangkan’ strategi perang dan hala tuju negara Jerman selepas selesai ‘zaman ketegangan politik dunia’. Perbincangan dengan anggota kerajaannya itu dijalankan secara tertutup, dan walaupun ia melibatkan persiapan perang tetapi jarang sekali melibatkan pegawai tinggi tentera dalam kebanyakan perbincangan yang diadakan. Kepada peminat-peminat keperwiraan Hitler, sedarlah bahawa anda ditipu hidup-hidup.
  Ketika saat kekalahan Nazi, Hitler dikatakan lari bersama keluarganya untuk membunuh diri dengan disaksikan pegawai-pegawai tinggi dalam kerajaannya. Benarkah Hitler mati begitu sahaja dan apa yang terisi dalam kuburnya? Benarkah dia mati membunuh diri seperti yang ditulis dalam sejarah dunia? Dan mengapa tiada pengganti untuk meneruskan dasar Hitler dan menguatkan Nazi sedangkan dia mempunyai ramai pegawai yang setia? Dalam menjawab persoalan itu, penulis-penulis sejarah dunia mengatakan bahawa sebenarnya tiada pegawai yang benar-benar setia dengan Hitler termasuk pihak ketenteraan dan oleh itu tiada sesiapa yang mahu meneruskan dasar Hitler. Jika benar bahawa Hitler berseorangan dalam memperjuangkan dasarnya, kenapa Hitler tidak ditangkap oleh pihak tentera Nazi sendiri dan dihukum tanpa menunggu ’serangan’ daripada Gabungan Perikatan (USA, Britain & sekutu). Dunia ditipu, malah rakyat Jerman dan anggota tentera Nazi sendiri turut ditipu dengan permainan licik yang dirancang secret society ini.
  Wallahualam…
  ———————————————–

  untuk maklumat lanjut sila ke sini
  http://ksz-associate.blogspot.com

 3. huuhuu..
  xdela taksub sangat dgn mamat hitler tu…
  cuma bila kenangkan perbuatan jews pd masyarakat Islam hari ni tiba2 teremo pulak..

  “I left some Jews alive so the world could see why I killed the rest”-Hitler.

  kalau la bunuh habis-habisan,,InsyaAllah aman sikit dunia ni..

  • sekarang foto hitler dgn ulama islam yg diekspose yahudi padahal hitler membunuh yahudi karena mendapat restu dari paus buka :KATHOLIKSESAT.BLOGSPOT.COM apa karena paus yg sekarang sdh menyerah kepada yahudi dgn menyatakan bahwa yahudi bukan pembunuh yesus. padahal sdh menjadi darah daging kalau yahudi itu terkenal sbg pembunuh para nabi. lihay dan licik yahudi itu.

 4. Kita bukan taksub dengan Nazi atau Hitler tetapi kita membandingkan tahap kekejaman rejim Zionis sekarang ini keatas rakyat palestine.

  Saya bukan peminat hitler atau nazi, tetapi kita kena selidik jua kenapa pada masa WW2 beliau begitu rapat dengan negara2 arab yang rata2nya Islam. Mungkin atas dasar peperangan dan mengambil kesempatan kerana Islam memang memusuhi Yahudi, atau beliau memang ikhlas ingin membantu.

  Kita tidak harus mencedok bulat-bulat apa yang dikatakan oleh barat pada masa kini kerana apa yang dikatakan oleh Hitler memang benar2 berlaku kini.

  Saya menyokong usaha saudara mengkaji perkara ini. Kita bukan menyokong membuta tuli tetapi mencari kebenaran.

 5. Pendapat sya….Adolf Hitler mengikut cerita dan gemat dalam Islam..itu satu hidayah buatnya tetapi sayangnya konsep Islam x diperkenalkannya….Ulamak tersebut harus melarang pembunuhan itu sepatutnya kerana ianya pembunuhan bukan peperangan ….


  Via MebApp.com

 6. “I left some Jews alive so the world could see why I killed the rest” – Hitler

  apa yang saya faham,
  Hitler nampak apa sebenarnya di sebalik diri seorang Yahudi itu..
  betapa hebatnya kerosakan yang bakal diwujudkan mereka..
  tidak bersetuju terhadap pembunuhan tanpa perikemanusiaan namun tetap perlu berterimakasih atas sumbangannya melenyapkan sebahagian daripada bangsa itu..
  dengan kemusnahan yang dilakukan oleh segelintir yang tinggal, bayangkan jika HOLOCAUST tidak berlaku..
  ralat nya Hitler kerana itu tidak terjadi dengan cara yang betul mengikut landasan yang benar..
  dunia mencaci hanya kerana “I KILLED”,
  tidak ramai yang mendalami, memahami, menyedari dan menginsafi “WHY I KILLED THE REST”..
  paling penting, tiada keperluan untuk menyesali mengapa tidak Yahudi dilupuskan seluruhnya kerana jika itu berlaku, kemungkinan untuk saya meluahkan pandangan di ruang ini adalah sifar.. [kiamat]
  tersurat jua Yahudi itu hilang semuanya di tangan Islam..

  sekadar pendapat daripada pihak sendiri
  ampun atas sebarang khilaf 🙂

Trackbacks

 1. Hitler dan Konspirasi Yahudi? | Critical Angle

Terima kasih atas komen dan pandangan balas anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: