Hari ini seperti yang dilaporkan oleh BBC, kerajaan British dan Irish akan memanggil duta Israel di negara masing-masing untuk menjawab tuduhan Mossad sebagai dalang di sebalik pembunuhan terancang Mahmoud al-Mabhouh, salah seorang pemimpin kanan pergerakan Hamas dalam sebuah hotel di Dubai bulan lepas. Pasukan pembunuh Mahmoud dikatakan mencuri identiti orang awam Israel selain menggunakan pasport beberapa negara termasuklah Britain dan Ireland untuk menyembunyikan identiti mereka.

Kerajaan Israel hanya sekadar menyatakan tiada bukti mereka terlibat, akan tetapi sehingga hari ini masih belum berani membuat kenyataan rasmi bagi menafikan agensi risikan sulit Mossad menjadi dalang pembunuhan.

Tahniah diucapkan kepada pihak polis dan agensi keselamatan Dubai kerana mendedahkan video perancangan untuk membunuh Mahmoud hanya dalam tempoh 24 jam selepas kejadian berlaku. Sebijak-bijak mereka merancang, mereka tidak sedar bahawa Allah adalah sebaik perancang.

Sekarang, dunia perlu memberikan tekanan kepada pihak Israel dan juga negara-negara yang dituduh mengeluarkan pasport kepada pasukan pembunuh profesional ini untuk menjawab kezaliman yang mereka lakukan ke atas seorang rakyat Palestin, yang berseorangan, dan berjuang untuk membebaskan tanah air mereka daripada penjajahan Zionist.

Tahniah kepada pihak keselamatan Dubai atas pendedahan ini. Doakan agar para pejuang al-Aqsa sentiasa dinaungi perlindungan Allah.

Alahai Zinoist, untuk membunuh seorang manusia tanpa pengawal pun memerlukan lebih sepuluh orang pengecut daripada kalangan kamu. Walau pun al-Syahid Mahmoud telah pergi, akan tetapi hakikatnya beliau dan pejuang al-Aqsa telah menang daripada sudut moral mereka.

Advertisement